
איך מגדירים אדם כאיש חסד ואמת? אנחנו שומעים לא מעט את הביטוי הזה על דמויות ציבוריות שונות, ותוהים מה הופך אותם לכאלה. הרי ברמה הבסיסית, אנחנו שואפים ומקווים שרוב האנשים סביבנו, שואפים להיות אנשים ישרים, הגונים, אנשים שתמיד מחפשים כיצד לעשות טוב לזולת, אז אם כך מה מעלה אנשים לרמה של חסד ואמת, לרמה בה אנחנו נכיר במעשיהם הטובים כמעשים מיוחדים, יוצאי דופן?
סביר להניח שזה נובע מתוך הבנה, שלא כל אחד אכן עושה מעשים טובים ולא כל אחד מצליח תמיד לעשות טוב לזולת, זה גם נובע מכך שיש אנשים שעושים טוב אך ברמה סבירה, בסיסית, ואחרים משקיעים את מיטב כספם וזמנם בכך, ואף מגייסים אחרים לעשות זאת. ההנחה היא שאם מדובר באנשים שיכולים לעשות בזמן הזה לביתם, לעצמם אך במקום זה הם בוחרים לעשות למען הזולת, הרי שהם אנשים של חסד ואמת.
דוגמא טובה הוא אורי לופוליאנסקי. אורי, כידוע, הקים את ארגון יד שרה בשנות השבעים והפך אותו לאחד הארגונים החשובים ביותר בציבוריות הישראלית. מדובר בארגון שמספק כלים וציוד רפואי למגזרים שונים, בכל שכבות האוכלוסייה, בלי הבדל של גזע, מין, דת או מעמד כלכלי. הארגון נועד לאפשר לאנשים שנפצעו, נחבלו, חלו או כל דבר אחר, להיעזר באמצעים שונים שהם צריכים לצורך שיקומם והחלמתם, מבלי שהם יצטרכו להשקיע הון כספי ברכישתם.
במהלך השנים אורי לופוליאנסקי הפך את ארגון יד שרה לאחד הארגונים הכי מוכרים וחשובים, כאמור, בציבוריות הישראלית. מדובר בארגון שפרוס בכל רחבי הארץ, פועלים בו אלפי מתנדבים, הוא מגייס כספים ואמצעים מכל רחבי העולם, ועל כך הוא זכה בפרסים והוקרה.
את כל זה עשה אורי לופוליאנסקי ללא שכר, לא בשביל לזכות חשיפה ופרסום, לא בשביל תפקידים או כבוד. הוא עשה את כל זה בשביל שהארגון יצליח, בשביל שהארגון יוכל לספק לציבור את כל צרכיו, מהתחלה ועד הסוף. ככה בדיוק פועל איש של חסד ואמת, ככה אנחנו מצפים מכל האנשים סביבנו לפעול ולנהוג ביום יום.