
רבים מהאנשים הנמצאים בתהליך תכנון והפקה של אירוע בוחרים דווקא בתפריט חלבי, צמחוני או טבעוני על פני תפריט בשרי בשל מגוון שיקולים. בפוסט הבא נעניק לכם כמה טיפים לעריכת שולחן אירוח חלבי…
צבעי השולחן
לבחירת הצבעים יש השפעה ניכרת על עיצוב השולחן וגם על האווירה שנוצרת באירוע כולו בין אם זה אירוע קטן, גדול, אירוע המתקיים בחלל סגור או פתוח. חשוב לנסות קודם כל להתאים את הצבעים לחלל עצמו ולנוף. במידה ומדובר באירוע המתקיים על חוף הים למשל או במטע זיתים, כדי לא ״לבלוע״ את הנוף ולהפריע לנוכחות, מומלץ לבחור בצבעים עדינים ורגועים בלי הרבה נוכחות כי מרכז האירוע הוא כמובן במקום. לעומת זאת, אם כל האירוע מתקיים בחלל סגור, כן ניתן ליצור משחק צבעים ושילובים, גם כן של צבעים עדינים. ההמלצה היא תמיד ללכת על מפות בצבע לבן או שמנת, עם המפיות אפשר לשחק וגם עם הכלים ניתן ליצור מרקמים ועיצובים שונים כמו למשל ללכת על כלים פרחוניים בסגנון וינטג’ או כלים בצבעי פסטל למשל.
פרחים
במידה ומדובר באירוע המתקיים בטבע, לא כדאי להעמיס הרבה פרחים, אלא ללכת על פרח אחד במרכז או על זר נמוך וצנוע. לעומת זאת, אירוע המתקיים בחלל סגור או בחלל שהוא לא בטבע כמו גן אירועים, כן כדאי להשקיע בזרים מרשימים שיוסיפו לאווירת האירוע, יעניקו צבע לשולחן ויעשירו אותו. מבחינת צבעי הפרחים, זה כבר תלוי בסוג האירוע: חתונה, יום הולדת, בר מצווה ובאווירה שאנו רוצים ליצור: כפרית, יוקרתית, מודרנית. לפי שני הקריטריונים האלה ניתן יהיה לבנות את הזרים עצמם.
כמה דגשים חשובים נוספים…
- כל המוסיף גורע – בואו לא נשכח שבאירוע יש המון מרכיבים פרט לשולחן ולכן כדאי מאוד שלא להעמיס אלא ללכת על אלמנט עיצובי מרכזי בשולחן בין אם זה הכלים עצמם שיתנו טאצ’ ייחודי, בין אם זה הפרחים, הנרות, צנצנת שקופה עם ממתקים או כל דבר אחר שתבחרו.
- שימו לב גם למיקום השולחנות – חשוב לתכנן את גודל השולחנות ומיקומם לפי מאפייני החלל וכמות המוזמנים כדי לשמור על איזון ולהימנע מצפיפות יתר. כדאי לעשות אולי משחק בין שולחנות גבוהים לרגילים וכך ליצור אווירה נינוחה וקלילה יותר (לא תמיד מתאים).