
אין ספק שמאז שנות התשעים, רמת החיים בישראל עלתה, מה שמוביל לשינויים בהרגלי הצריכה ושינויים תרבותיים מסוימים. בין היתר, אנחנו יכולים לראות שינוי ניכר בכל מה שקשור להתייחסות שלנו למבנה הבית שלנו ולאופציות בהן אנחנו משתמשים, הן לצורך עיצוב והן לצורך והן לצורך תפעול. זה נכון גם בהקשר של פנים הבית וגם בהקשר של מה נמצא מחוץ לבית אבל שייך אלינו, קרי גינה או חצר.
דוגמא טובה לכך אנחנו יכולים לראות בשנים האחרונות בעצם זה, שיותר ויותר אנשים בוחרים להתקין מטבחי חוץ, מטבחים שמיועדים לשימוש בגינה או בחצר. מדובר על מטבחים שונים במקצת מהמטבח הרגיל, מעצם העובדה שתדירות השימוש בו היא נמוכה יותר וכן מדובר במטבח שנמצא בתנאי שטח ולכן, אנחנו חייב להיות עמיד וחזק יותר.
אך אם אנחנו בוחנים את המטרות שלו ואת הסיבות שבשמן אנחנו מחליטים להתקין מטבח שכזה, אנחנו יכולים להבין שמדובר ביותר מאשר עניין של תפעול ושימוש. אנחנו משתמשים במטבח חוץ על מנת שנוכל לארח אנשים בצורה נוחה, על מנת שנוכל לייצר ארוחות ואירועים שונים בצורה הרבה חווייתית. מעבר לעובדה שזה הרבה יותר פשוט להכין ארוחה בו במקום ולא ללכת בכל פעם למטבח בשביל להכין את האורח ואז לחזור אל הגינה במטרה להגיש אותו, הרי שזה הרבה יותר נעים כשאנחנו מבשלים מול כולם, וכולם יכולים לראות את זה.
מאחר ומדובר במטבח חוץ, יש בכך כמה יתרונות בתהליך העבודה. ראשית, החום לא נשמר במקום אלא מתפזר בשטח, שנית, זה מוסיף אלמנט ייחודי לכל החוויה של האירוח, שלישית, האוכל מוגש הרבה יותר טרי והוא הרבה יותר טעים ככה, ארבע, אנחנו יכולים ליהנות מהרבה יותר אפשרויות אירוח כשהמטבח נמצא בגינה. במקום להגיש שוב ושוב בשרים או דגים על האש, אנחנו יכולים להגיש לאורחים שלנו עוד דוגמאות נוספות של מאכלים שונים.
לכן, אנחנו יכולים להקים מטבח בגינה, זה יוסיף לא מעט גם לעיצוב שלה וגם לכל חוויית השימוש שלנו בגינה הן באירועים והן באופן כללי.