
לילדים יש עולם פנימי מפותח ומלא דמיון, ובאופן טבעי הם משחקים יחד- וזה חלק בלתי נפרד מן ההתפתחות שלהם. עבור ילדים בני שש ומעלה- כלומר כאלו שכבר הולכים יום-יום לבית הספר, המשחק מקבל, למרבה הצער מקום משני יותר, כאשר ההתמקדות של מרבית השעות ביום היא בלימודים ובישיבה על הכיסא בכיתה. כדורגל בהפסקות, קצת מחשב אחר הצהריים ולפעמים גם איזה פאזל עם האחים הקטנים- בכך מסתכמים חיי המשחק של ילדים רבים בישראל. פעילויות ODT לילדים פותחות עבורם עולם חדש, משעשע ומאתגר כאחד- הן מבחינה פיזית והן מבחינה קוגניטיבית.
האם ניתן לפתח את המחשבה במהלך משחק?
משחק הוא דרך נפלאה לפתח את יכולת החשיבה של הילדים שלכם, וזה אפילו לא חייב להיות משחק יוקרתי או מתוחכם במיוחד. אם תשימו לב, ילדים רבים זונחים מהר מאוד את "משחקי ההתפתחות" שרכשתם עבורם במיטב כספכם, ונהנים מזריקה של כדור פשוט, או מרדיפה אחרי עפיפון. התמימות של הילדים וה"ראש הפתוח" שלהם, מאפשרים להם לחוות את העולם בדרך מיוחדת, ולינוק ממנו מידע בדרכים יצירתיות מאוד.
כל משחק באשר הוא, תורם עוד קצת להתפתחות המוח של הילד, וכאשר הם הולכים וגדלים- הרצון לשתף פעולה גדל גם הוא, והמשחק הופך לחברתי יותר. כאשר חבורת ילדים משחקים ביחד, בין אם זה כדורגל או כדורסל, תופסת או דוקים- הם מפתחים את המחשבה שלהם, בכך שהם לומדים לשתף פעולה על מנת לפתור בעיות, להצליח במשימות- והכול תוך הנאה תמימה ממשחק מהנה.
כיצד אפשר להעצים את יכולת החשיבה של ילדים באמצעות פעילויות ODT?
פעילויות ODT במהותן מתמקדות בפיתוח המחשבה אצל כל ילד וילד באופן אישי, וגם ב"שילוב מוחות" על מנת לייצר הצלחה קבוצתית. ההעצמה ותחושת הביטחון של כל אחד מן המשתתפים בפעילויות הללו, תורמים להנאה – גם אם הילד עצמו אינו מודע לכך לחלוטין. מבחינת הילדים- הם באים לפעילות על מנת לשחק ביחד, ליהנות ולעשות כיף- ומבחינתכם כהורים- אתם מרוויחים עוד דרך מיוחדת, מחוץ לכיתה ולבית הספר- שבה הילד שלכם לומד, משכיל, רוכש חברים ובעיקר עושה כיף חיים.