
עם גל הטבעונות השוטף את ארצינו בעשור האחרון, עם עשרות מסעדות טבעוניות הנפתחות חדשות לבקרים בערים הגדולות, ואינספור מסעדות ובתי קפה, כולל מסעדות בשרים, המציגות בראש חוצות את המנות הטבעוניות שהוסיפו לתפריט, הרי שאין זו הפתעה כי הטבעונות הגיעה גם לעולם הקייטרינג שהופך טבעוני בישראל.
קייטרינג טבעוני היה עד לא מזמן דבר נדיר, מאפיין של חברות קטנות ומתמחות שהיוו אחוז מזערי מהשוק העולמי, וכמובן שגם מהשוק הישראלי. כיום מדובר בתופעה נפוצה עד כדי כך שהרבה מאוד מהחברות הגדולות והיציבות ביותר בשוק הקייטרינג הישראלי הוסיפו אפשרות לקייטרינג על טהרת הטבעונות – טבעוני למהדרין.
אז מה אוכלים בקייטרינג טבעוני?
אוכלי-הבשר שבינינו שואלים את עצמם בשנים האחרונות הרבה שאלות לגבי התפריט הטבעוני הנדמה להם מוזר ושנוי במחלוקת. השאלה "מה אתם אוכלים?!" נזרקת לעבר טבעונים בכל ערוצי המדיה, והנושא החם לא יורד מן הפרק, מה שמוכיח כי לא מדובר באופנה חולפת, אלא בטרנד שנחקק בתודעה הציבורית בישראל, והוא כאן להישאר, לא רק בקייטרינג.
התשובה לשאלה זו היא ארוכה ומסועפת, ואולי הדרך הטובה לגשת אליה היא קודם להסביר מה לא אוכלים, שכן הרשימה הרבה יותר קצרה – קייטרינג טבעוני לא יציע לכם מאכלים הכוללים –
- בשר – עוף, בשר אדום, דגים
- מוצרי חלב – גבינות, שמנת, חמאה וכיו"ב
- ביצים – שקשוקה, חביתות, מאפים הכוללים ביצים וכיו"ב
- דבש
מעבר לרשימה קצרה זו, הרי שהכול פתוח והמגוון, מסתבר, עצום.
האתגר המהנה לשפים הישראלים
שינוי הרגלים הוא לרוב דבר מאתגר, ובתוך איזור הנוחות שלנו, אנו לרוב חוששים משינויים. התחושה הזו הדהדה בהרבה מאוד חברות קייטרינג בשנים האחרונות, כאשר ההוראה מלמעלה לגבי יצירת מנות טבעוניות בקייטרינג חלחלה למטבח ולשף.
לאחר הבהלה הראשונית, אלו שנענו לאתגר גילו כי בידיהם אפיק חדש ומלהיב ליצירתיות ומגוון פתרונות קולינאריים מרהיב הכולל שימוש יצירתי בירקות ופירות, דגנים וקטניות, וכמובן, כל אותם מוצרים כמו סייטן וטופו, וקינוחים שמשאירים את הקינוחים הפרווה והחלביים הרבה מאחור, עם טעמים מפתיעים ושילובים מעניינים במיוחד, וכיום קל למצוא קייטרינג טבעוני איכותי בישראל.