בילוי במסעדות נחשב לבילוי הפופולרי ביותר בקרב הקהל הישראלי ועל פי הסקרים נראה כי 80% מהבילויים הזוגיים של בני זוג בני 30+ הם במסעדות ברחבי הארץ. "יציאה" למסעדה צריכה לשלב הרבה יותר מאוכל איכותי, אשר מרבית המסעדות מציעות, אלא חוויה יוצאת דופן שתאפשר לבני הזוג ליהנות מאווירה מדהימה, נופים מקסימים וכמובן, מנות מיוחדות ואיכותיות.
במדינת ישראל קיימות למעלה מ-20,000 מסעדות, אשר רובן מרוכזות במרכז הארץ או ברחבי השרון. בעלי המסעדות עושים מאמצים רבים בכדי לאפשר לסועדים ליהנות מאווירה יוצאת דופן ומנסים לנצל את יתרונות המיקום וה-Location בכדי לייצר אווירה שונה משאר המתחרים.
ההבדלים בין המסעדות שעל קו החוף למסעדות שבתוך הערים
ה-Location ללא ספק משפיע על היצירתיות של בעלי המקום ואנשי המקצוע השונים, שעושים כל שביכולתם על מנת לייצר אווירה יוצאת דופן וטריגר שיוביל את הסועדים. מרבית המסעדות ברחבי המדינה, אינן שורדות את השנתיים הראשונות, ותחום המסעדנות נחשב לתחום הקשה ביותר.
מסעדות השוכנות על קו חופי הים בהרצליה או בת"א זוכות לקהל רחב של מבקרים ותעבורה במקום. למרות העלויות הגבוהות של השכירות, ישנן מסעדות ששומרות על מחירים הוגנים בפני קהל הסועדים שלהם, וזוהי כנראה הסיבה להצלחתן. כך למשל, מסעדת Medzzo הוותיקה שמסעידה לקוחות למעלה מ-10 שנים וממוקמת במרינה בהרצליה, מציעה מחירים הוגנים במיוחד עבור אווירה אירופאית. בעל המסעדה מאמין באווירה אירופאית שהישראלים כל כך אוהבים, והמקום מעוצב וצופה לתורני היאכטות היוקרתיות של המרינה.
מנגד, מסעדות שאינן שוכנות על קו הים לרוב זקוקות לטריגר ייחודי יותר בכדי למשוך קהל סועדים במהלך השבוע. בין שיטות העיצוב הפופולריות שהישראלים הכי אוהבים, נמצא העיצוב הכפרי. "בדיוק כמו שקורה בענף הנדל"ן, ישראלים מעוניינים לגור במרכז העניינים ולהיות קרובים לעבודה ומקומות המרכזיים אך מנגד לחוש אווירה כפרית." לדברי זוהר שליט, הבעלים של המסעדה המצליחה בהוד השרון, Madison (לשעבר מסעדת Dagim המפורסמת).
אלו הפרמטרים שחשובים לקהל הישראלי:
- המנות.
הכוונה היא לאו דווקא לאיכות האוכל (שזה ברור מאליו) אלא ליצירתיות במנות. הישראלים רואים במסעדות כבילוי לכל דבר ומנות יצירתיות ללא ספק מוסיפות לאווירה. - העיצוב של המקום והנוף אליו צופים הסועדים.
בדיוק כפי שבבתי מלון הלקוחות מעוניינים באווירה יוקרתית ונעימה וצפייה בנוף מהמם, כך גם במסעדות. מרבית הבליינים מעוניינים ליהנות מאווירה רומנטית במסעדה. - שירות.
כולנו מכירים את הגישה של הישראלים, שאוהבים לקבל את השירות הטוב, האדיב והמהיר ביותר כאשר הם משלמים כסף. ישראלים רבים מדרגים את החוויה שלהם הרבה בזכות השירות של המלצרים במקום והיחס שהם נותנים להם במהלך הסעודה. - “הפינוק".
לפעמים אפילו "צ'ייסר" אחד מתנה שמעניק בעל המסעדה ללקוחות המבקרים לראשונה, יחזיר את בני הזוג עוד פעמים רבות לבקר בה.