אתם רוצים לייצר מראה מחודש, פתאום באמצע החיים אתם מגלים שהדברים אינם כתמול שלשום, לאחר גיל 30 מתחיל הגוף לאבד שריר ומה אז? מדוע עניין התזונה חשוב כל כך לצד פעילות ספורטיבית ומה חשוב לאכול לאחר שאתם מסיימים אימון? אז מה לאכול אחרי ספורט? להלן כמה דברים שראוי לכם לקרוא.
מה לאכול אחרי ספורט אם בכלל?
השאלה של מה לאכול אחרי ספורט עולה תמיד, יש אנשים שאומרים שהם לא רעבים אחרי אימון ודוחים בהתאם את זמן האכילה. עד כמה זה קריטי לוותר על אוכל לאחר פעילות? חשוב לציין כי לאחר אימון התיאבון לא מגיע במהירות ומאידך, לאחר התרוקנות של מאגרי הסוכר בגוף (שהם למעשה הפחמימה המניעה את השרירים, הכבד והמוח) הגוף מאותת לרעב ומכאן אתם לא פעם מוצאים את עצמכם זוללים את כל מה שיש במקרר. מה עשיתם אז? האם זה נכון לאכול מה שרוצים אחרי אימון? זהו שלא, לתזונה יש מרכיב של 80 אחוז ויותר מסך התוכנית ומכאן שאם לא תשמרו תזונה- התוצאות לא תגענה בקרוב. אז מה בכל זאת צריך לאכול וכמה?
מה, מתי ואיך צריך לאכול לאחר אימון?
קודם, לפני שאתם שואלים את עצמכם מה לאכול אחרי ספורט, חשוב ביותר לשייך את זה לזמן נכון, אין לאכול מעבר ל40 דק' מסיום האימון. חשוב ביותר להצטייד בתמר או בפחמימה זמינה תוך כדי האימון וזאת אם האימון מתרחש יותר משעה וגולש לזמן של שעה וחצי, התמר הנאכל באמצע האימון ישיב אנרגיה זמינה- כאמור סוכרים וכך הגוף יוכל להמשיך ולסיים את האימון בבטחה. יש אנשים אשר בהתאם לעצימות האימון שלהם לוקחים שיק חלבון בכמות שלא תעלה על 20-25 גר' חלבון לכל ארוחה. כאמור, את החלבון קובעים לפי משקל הגוף כפול 1 גר' לכל משקל גוף. באופן הבסיסי של העניין, אם מגיעים ישירות הביתה לאחר אימון, אפשר לוותר על החלבון ולשבת ולאכול מנת חלבון שהיא בשר או חזה עוף ולצידה 2 מנות פחמימה המשלימה את הארוחה ומעניקה את אפקט התזונה הנכונה לאחר האימון.